Начин на изработка

Декорацијата на Велигденските јајца е стара традиција која што никогаш нема да излезе од мода. Следниот проект од колекцијата „направи сам“ вклучува и дел од природата. Единствено што треба да направите е да наберете пролетни цвеќиња и забавата може да започне 🙂
Што ви е потребно: Јајца, тврдо варени и бојадисани ( секако со боите на Танимак 🙂 ), пролетно цвеќе, тенко јаже и/или декоративни ленти, ножици.
Упатство:
1. Бојадисајте ги јајцата (постапката може да ја погледнете во видеото на нашите facebook профил и страна)
2. Следете ја вашата имагинација и комбинирајте ги цветовите по ваша желба.
3. Прицврстете го цветот за јајцето со јаже или декоративна лента.
Постапката е едноставна и може да ја погледнете на следните слики. Резултатот е симпатичен и пролетен. Што мислите вие?