Бисерен Желатин
Упатство за употреба
- Што е потребно?
- чаша со топла вода
- ножици
- рамна чинија (слика 1)
- Со ножици разделете ги ампулите и ставете ги во чаша со топла вода додека бојата стане течна. (слика 2)
- Добро протресете ги ампулите и пресечете ги врвовите дијагонално.
- Ставете ги ракавиците и прицврстете ги со гумичките.
- Јајцата треба да бидат топли и суви.
- На ракавицата капнете 3-4 капки од бојата и извртете го јајцето. Потоа додете уште 6 капки од бојата и повторно вртете го јајцето се додека не ја впие целата боја од ракавицата. (слика 3 и 4)
- Обоеното јајце ставете го на чинијата за да се исуши.
ВАЖНО: Одржувајте ја бојата во течна состојба, а јајцата топли.
ПРЕПОРАКА: Започнете со жолта боја и без да ги плакнете ракавиците продолжете со црвена. Исплакнете ги со топла вода и исушете ги. Продолжете со сина и зелена боја без да ги плакнете ракавиците.
Бисерниот ефект повеќе доаѓа до израз на жолти(кафени) јајца освен кај жолтата боја.
Постапка на бојадисување: