РОЗОВА БОЈА ЗА ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА

Упатство за употреба

1.Сварете ги претходно измиените јајца.

2.Во помал сад (кој собира 10јајца) ставете 1л. жешка вода, растворете ја бојата, додадете 2-3 лажици алкохолен оцет и промешајте.

3.Сварените, сé уште топли јајца, потопете ги во садот и оставете ги сé до саканата нијанса (5-15 мин.).

4.Јајцата премачкани со масло добиваат висок сјај.

Една кесичка обојува 10 јајца.

ПРЕПОРАКА: За розова боја користете исклучиво бели јајца.

Состав: NaCl, Е123, E132, E127.

Постапка на бојадисување: