БОИ ЗА ШАРЕНИ ЈАЈЦА

Секоја боја поединечно растворете  ја посебни чаши во кои има по 50мл. Врела вода. Во секоја чаша додадете по две лажици алкохолен оцет и промешајте.

На парче тенок памук со помош на лажичка накапете од боите во комбинација по Ваш избор. Може да употребите две, три …  или сите седум бои.

Свареното јајце обвиткајте го со памукот и лесно притиснете да се залепи памукот за јајцето.

Оставете така завиткано да стои 2-3 мин., а потоа одвиткајте.

Откако јајцето ќе се исуши премачкајте го со масло за да добие сјај.

Постапка на бојадисување: